Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Domuz Yağı Ve Jelatin  (Okunma Sayısı 251 defa)
EmoRfoGirl
Newbie
*

:::YaşaMak Ve BerAbErİndE ÖlmEk:::

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 04, 2008, 01:25:24 ÖÖ »

Geçenlerde bir radyo programında jelatin hakkında bir uzman konuşmuştu.

Jelatin genellikle sığırlardan elde edilen ve kıvam arttırıcı olarak kullanılan bir maddedir. Bitkilerden de elde edilebilir ama 10 kat pahalı oldugu için kullanılaz

Ambalaj malzemesi kaplamasında , ilaçların kaplamasında ve nerdeyse bütün ambalajşanmış katılaştırılmış gıda maddeleri üretiminde kullanılır.

Türkiyede malsef üretilmemektedir.

Sığır jelatini mesela ülker grubu kullanmaktadır. Ama ithal olduğu için yine de şüphelidir. Ve domuzdan elde edilen jelatin cok daha ucuzdur.

Uzman şöyle dedi ; içinde jelatin olan şeylerin kullanılmamasını tavsiye ederim: Türkiye de üretimi olmadığı için ne olduğunu bilemiyoruz.

Ancak bütün haplar elzem olduğu için kullanılmasında zorunluluk olduğu için bu kapsmanın dışında tututlmalıdır.

Siz sefada iken kimse size karşı kusur eylemez vefa’da, fakat, siz cefada iken anlaşılır kim sefa’da, kimler vefa’da

[col
mustafaakcelik
Administrator
Newbie

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2008, 05:40:02 ÖS »

ben plastikten üretildigini sanıyordum.naylon gibi bişi
leylifer
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2008, 06:37:36 ÖS »

çok ilginç daha önceden böle olabileceğini hiç düşünmemiştim....
artık herşey sahte ..... kullandığımız ekmekten bile artık şüphelenmeye başladık ....
allah sonumuzu hayır etsin....

Her kalbin çarpıntısı, kendi ecelinin ayak sesidir.

Beyazid-i Bistami
EmoRfoGirl
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2008, 11:08:40 ÖS »

Jelibonların hepsinin içinde jelatin maddesi var düşünün artık....

Siz sefada iken kimse size karşı kusur eylemez vefa’da, fakat, siz cefada iken anlaşılır kim sefa’da, kimler vefa’da

[col
rahiyane özlemim
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2008, 07:25:59 ÖS »

neeeeeeeeeeeee jelibonlardadamı jelatin var ben çok fazla yiyorum ya kardeşime alıyo babam bende yiyorum  eminmisin arkadaş sen?
EmoRfoGirl
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2008, 10:35:39 ÖS »

neeeeeeeeeeeee jelibonlardadamı jelatin var ben çok fazla yiyorum ya kardeşime alıyo babam bende yiyorum  eminmisin arkadaş sen?

Yediğiniz her ürünün arkasından içindekiler yazar ki yazmakta zorundadır çevirip pakete bakarsanız görürsünüz Gülümseme
sığır jelatini diye yazar ama artık o jelatin sığırmıdır yoksa başka birşeymidir bilemem özellikle Haribo adlı markanın içinde domuz jelatini bulunduğunu söylemişti bir arkadaşım Almanya'da fabrikalarından çalışan akrabaları varmış sanırım ne kadar doğru bilemem ama her halukârda risk...

[col
merafiz
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2008, 01:42:33 ÖS »

evet jelibonlarda da jelatin var ama ülker sığır jelatinini kullanıyor bildiğim kadarıyla ayşe sende ülkerinkini alıyorsun gerçi şüpheli ama inş doğrudur bende zamanında çok yedim hatta kardeşime doktor söyledi hiç jelibon yemiyo mu çocuğunuz diye kemikleri için söylemişti..ben şüphe ettiğim şeyleri yememeyi veya içmemeyi tercih ediyorum bunun içine jelibonlar da girdi..

ölüm bir yok oluş değil yeniden doğuştur..
nurdivanesi
Global Moderator
Newbie

TEVEKKELTÜ al'ALLAH (c.c.)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2008, 11:05:52 ÖS »

Kardesim evet var her yumucak jelibonlarda var hangi firma olursa olsun, denildigi gibi ital
oldugu icin gelantin Türkiyede helal bicimde elde edilmediginden haram....
Ama bir sir aciklayim burdan...Bazi sekerler var cok yumusak olmayan ama yinede lezzetli
olan bunlarda elma-pektini bulunmakdadir, bu sadece meyveden elde edildiginden rahatlikla
yenilebilir...

Ahhh bizler cok az dikkat ediyoruz neler paketlerin arkasinda yazdigindan, bir jelantin dersek
yalan olur cünkü alköl de varsayarsak biz nerde kaliriz eger bunlara hep es gecersek.
Illa dikat illa dikat müslümanin görevi.

ZAMAN GÖSTERDIKI; CENNET UCUZ DEGIL; CEHENNEM DAHI LÜZUMSUZ DEGIL !!!
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: